четвъртък, 28 януари 2010 г.




Ето тази реклама ме посрещна снощи докато се прибирах и ме развесели. Много добре прицелена! И познавайки интелектуалната мощ на голяма част от участниците във въпросното предаване, повечето от тях като нищо ще изтичат до домоуправителя да се обадят!

Кеф ти брадАр - кеф ти домсАвет! Струва ми се, че някой от авторите пише по-често на така наречената шльокавица (6liokavica) отколкото на кирилица ;) Колкото до неправилната употреба на думичката "който" ... ще се направя че не съм го видял.

петък, 15 януари 2010 г.

До кога ще чакаме трамвая (автобуса, тролейбуса)


Случвало ли ви се е да стоите на спирката, закъснявате за някъде, навън е студ (или пък жега), а вие се чудите кога най-после ще дойде тъпото превозно средство? Благодарение тази функционалност в сайта на центъра за градска мобилност, аз вече не се чудя а знам ;) . В момента, сайта е букмаркнат в браузъра на телефона ми и когато се наложи да разбера, кога ще дойде въпросното превозно средство, избирам вид, номер на линия, направление и спирка и разбирам. Информацията е много акуратна и се взема от GPS в самите превозни средства. Опреснява се на много малък интервал от време. Останах с впечатление, че е на всеки 5-10 мин. Вчера го пробвах 2 пъти и грешката беше под 1 минута! Страницата работи прилично на Opera Mobile но има доста JavaScript и не зная как ще работи на други мобилни браузъри. Ако някой има впечатления да пише коментарче. А това: http://gps.skgt-bg.com/Web/SelectByLine.aspx е директен линк към нещото без излишни фреймове, което е по-удобно за мобилни телефони.

(*) Снимката е от блога на fen с разрешение на автора