четвъртък, 31 юли 2008 г.

Четене какво пише между редовете (продължение)

Днес попаднах на една статия в dnes.bg и след като 2 пъти я прочетох започнах да си мисля, че ми се губи една идея в живота. Нещо май не съм наясно с това какво значи да си "управляващ". Ще публикувам тук текста на статията, като в италик ще пиша това, което аз чета между редовете:

---------------
К'ъв ти вот, отиде ми самочувствието

"Отговорността не е да се хвърля една торба обвинения, а да има постоянна конструктивна критика от страна на опозицията", каза вицепремиерът Меглена Плугчиева по време на обсъждането на шестия вот на недоверие срещу кабинета.

... уважаема опозиция, моля подавайте обвиненията едно по едно с постоянна скорост за да имаме време да ги отбием или игнорираме ....

По думите й основна вина за негативния доклад на ЕК и за спрените плащания към България носи опозицията.

... мила опозиция, нещата трябва да са ясни: ние управляваме ... вие сте виновните .

"Тук сте от 3,5 години и къде е вашият парламентарен контрол, чакате ЕК да ви върши работата", попита Плугчиева.

... 3,5 години не ви обръщаме внимание, и на тези калпазани от ЕК се пробвахме да не обръщаме, ама те взеха че спряха парите и стана една ....

Вицепремиерката отбеляза, че в Германия е имала много по-голямо самочувствие заради хвалбите на европейските партньори, отколкото самочувствието, което има тук.

(и автора като беше в германия имаше самочувствие, ама му мина като се прибра) ... тя опозицията е виновна

"Ако вие тук, които сте елитът на нацията, се нападате като на Женския пазар, как българският народ може да има самочувствие", заяви тя.

... не че скоро сме стъпвали на Женския пазар да видим как живее въпросният български народ, иначе нямаше да имаме самочувствие да му обясняваме, че нещата стават все по-добре ....

Плугчиева посочи още, че не трябва само да се критикува, а да се види и положителното развитие от работата с еврофондовете.

... само да го намеря това положителното ... тук някъде между папките с негативни доклади на ЕК беше ... Да сте виждали едно малко листче?

"Когато бяха установени проблеми и грешки с използването на парите от фондовете, както и случаите на корупция, правителството взе мерки", добави тя.

... на всички виновни отрязахме малкия пръст на лявата ръка и го хвърлихме на вълците .. така де, не може да ги хвърлим целите я ... ще вземат да се уплашат ... да кажат нещо ...

"В управлението на страната има нужда от здрав разум, а не от емоции", коментира вицепремиерът.

(права е жената! и аз така мисля ... само дето ми се иска ей така от време на време да има мъничко емоция ... да се вижда че им пука, да ги видя че се впрягат в идеята че БЪЛГАРИЯ заслужава да направиш за нея ПОВЕЧЕ)

Няма коментари: